Activiteiten

Kanoen

Kanoen

De omgeving van onze camping leent zich in de zomermaanden uitstekend voor overweldigende kanotochten. Vanaf de camping brengen wij u naar het startpunt van waaruit u routes kunt varen van een halve dag tot een 5-daagse trip. De kans is groot dat de bevers op korte afstand langs uw kano zwemmen. Dit in combinatie met de pure Zweedse natuur zorgt voor een onvergetelijke ervaring! Wij hebben op de receptie diverse kanoroutes beschikbaar of kijk bij arrangementen voor een kanotocht in combinatie met andere activiteiten.

Wandelen & hiken

Wandelen & hiken

Overal is het prachtig om wandeltochten te maken. Het echte hiken door de hogere bergen gebeurt met name in het gebied rond Borgafjäll, richting de Noorse grens. In de receptie zijn de goede bergkaarten (fjällkarta) van dit gebied te koop en ook kunnen we je verder informeren over het gebied. Gedurende meerdaagse tochten door de berggebieden mag u met uw tentje vrij in de natuur kamperen.

Mountainbiken

Mountainbiken

De omgeving van Dorotea leent zich uitstekend om te fietsen of te mountainbiken. Er zijn diverse mountainbikeroutes uitgezet voor de beginnende, maar ook voor de geoefende mountainbiker. De routes zijn gratis verkrijgbaar in de receptie.

Vissen

Vissen

De meren en rivieren in Zuid Lapland lenen zich uitstekend om in te vissen. Met name het vliegvissen wordt veel beoefend in deze streek. Het is bijzonder mooi om alleen aan een groot meer te staan vissen en halverwege de dag een worstje te grillen op een vuurtje. Op deze manier combineert u plezier met rust!

Wildsafari

Wildsafari

Wij nemen u graag mee de natuur van Zweeds Lapland in om het wildlife en de natuur te ontdekken. Per auto zullen we opzoek gaan naar de bekendste diersoorten die er leven: elanden, bever, veelvraat, lynx, vos, uilen, korhoenen en andere vogel soorten. Misschien zien we zelfs de bruine beer! Daarnaast zullen we natuurlijk ook opzoek gaan naar sporen van wild wat alles nog spannender maakt!

Dagtrip Inlandsbanan

Dagtrip Inlandsbanan

Omdat Doro Camping Lappland een eigen treinstation van de Inlandsbanan heeft is het mogelijk om met de trein een dagtocht naar bijvoorbeeld Storuman te maken. Zo ziet u Zweden eens van een andere kant! Op de receptie informeren wij u graag voor wat betreft de vertrektijden en tips voor een mooie treinreis.

Motorzaagkunst

Motorzaagkunst

Op ons parkeerterrein werkt in de zomer de kunstenaar Kenneth Nielsen. Hij maakt houten beelden met zijn motorzaag. Het grote Lapland bord wat aan de E45 staat, is ook van zijn hand. De motorzaagkunst staat bij ons uitgesteld en is te koop. Mocht u speciale wensen hebben dan kunt u altijd een bestelling plaatsen. Tevens is het de moeite waard om hem een bezoekje te brengen. In zijn tuin zijn tal van schitterende beelden te zien die hij zelf, zonder enige hulpmiddelen, met de motorzaag gemaakt heeft.

Vanuit zijn tuin kunt u de ‘’Björn Stigen’’ wandelen waar u opzoek kunt gaan naar alle verscholen beelden. Kenneth Nielsen maakt beelden van al het Wildlife dat in Lapland leeft en daarnaast ook van kabouters in verschillende soorten en maten. Op zijn website kunt een goede indruk krijgen van zijn werk.

Schietbaan

Schietbaan

Van oudsher is de jacht een belangrijk onderdeel van het leven in Zweden. Generatie na generatie groeit ermee op. Wilt u zelf eens ervaren hoe het is om met wapens die tijdens de jacht gebruikt worden te schieten dan is dit uw kans!

Op de schietbaan van Dorotea zult u, onder begeleiding van een ervaren gids, alle ins en outs van de wapens leren kennen en, niet geheel onbelangrijk, hier zult u ook mee gaan schieten.Grijp uw kans om op deze dag te leren schieten met een kogelgeweer en een hagelgeweer. Met het kogelgeweer zullen we de 100-en 80 meter baan betreden, met het hagelgeweer zullen we gaan kleiduivenschieten.

Een leerzame en spectaculaire activiteit! De foto’s in het fotoalbum geven u alvast een goede indruk van deze bijzondere activiteit!

Wildlife Lapland

Wildlife Lapland

Wilt u één keer in uw leven de bruine beer zien, of wilt u er een mooie foto van maken voor uw verzameling van natuurfotografie? Vanuit een comfortabele observatiehut heeft u de mogelijkheid om in contact te komen met de natuur van Zweedse Lapland!

De observatiehut is omringd met ramen, beschikt over comfortabele stoelen, gaten voor de camera’s, een toilet en is uitgerust met 4 bedden voor degenen die een ​​paar uur willen slapen.Wildlife Lapland is het meest gericht op de bruine beer, maar ook de steenarend, andere grote roofvogels, vossen, veelvraten en de eland kunnen tijdens dit nachtelijke avontuur voorbij komen! Wilt u meer informatie? Kijk dan op de website van Wildlife Lapland of neem contact op met Doro Camping Lappland.